Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στις κυριότερες ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση σειράς βασικών οικονομικών στοιχείων αύριο Τρίτη καθώς και τις μετρήσεις του πληθωρισμού αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η μέτρηση του πληθωρισμού για το Τόκιο, η οποία θεωρείται ευρέως ως πρόδρομος δείκτης για τις τάσεις σε εθνικό επίπεδο, θα δημοσιευθεί την Τρίτη. Τα νούμερα του πληθωρισμού της Νότιας Κορέας θα ανακοινωθούν επίσης την ίδια ημέρα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα πραγματοποιήσει αύριο την τελευταία συνεδρίασή της για το έτος, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 4,35%.

Εξάλλου, την Παρασκευή αναμένεται και η ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,62% στις 33.208 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,08% ο Shanghai Composite και κατά 0,47% ο Hang Seng στις 16.750 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν κατά 0,5% στις 2.516 μονάδες και κατά 0,73% ο ASX στις 7.124 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v