Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ΗΠΑ και στην κατάθεση του Τζερόουμ Πάουελ στο Κογκρέσο. Απογοήτευση για την έλλειψη σημαντικών μέτρων τόνωσης της κινεζικής οικονομίας.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να διστάζουν να βάλουν μεγάλα στοιχήματα εν όψει της κατάθεσης του προέδρου της Fed ενώπιον του Κογκρέσου, η οποία θα μπει στο «μικροσκόπιο» για να εκτιμηθεί αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, η έλλειψη σημαντικών μέτρων τόνωσης της κινεζικής οικονομίας έχει απογοητεύσει ορισμένους επενδυτές. Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο έθεσε τον στόχο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας «γύρω στο 5%» για φέτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,21% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται γύρω στις 40.100 μονάδες.

Κέρδη 1,68% για τον Hang Seng στις 16.433 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,12% ο ASX στις 7.733 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 3.049 μονάδες ο Shanghai Composite, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,22% στις 2.643 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v