Σε υψηλό επταμήνου οι ασιατικές αγορές

Τα σχόλια του προέδρου της Fed στήριξαν τις ασιατικές μετοχές, ενώ αναμένονται τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Αυξάνονται οι προσδοκίες για έξοδο της Ιαπωνίας από τα αρνητικά επιτόκια αυτόν τον μήνα.

Σε υψηλό επταμήνου οι ασιατικές αγορές

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν ανοδικά μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόουμ Πάουελ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι οι μειώσεις των επιτοκίων μπορεί να μην αργήσουν πολύ, εάν ο πληθωρισμός σηματοδοτήσει στήριξη.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση εκτός αγροτικού κλάδου στις ΗΠΑ, για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται και οι προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας ίσως τελικά εξέλθει από τα αρνητικά επιτόκια αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,15% στις 39.657 μονάδες.

Κέρδη 1,37% για τον Hang Seng στις 16.451 μονάδες, 1% για τον Kospi στις 2.674 μονάδες, 1,07% για τον ASX στις 7.847 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κινούνταν 0,23% υψηλότερα στις 3.034 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v