Ιαπωνικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η Ιαπωνία απέφυγε την τεχνική ύφεση, ενώ αυξάνονται τα μέλη της Τράπεζας της Ιαπωνίας που καλοβλέπουν την ιδέα τερματισμού των αρνητικών επιτοκίων. Πληθωρισμός στην Κίνα μετά από τέσσερις μήνες αποπληθωρισμού

Ιαπωνικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ιαπωνικές μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις και τον Nikkei να διολισθαίνει κάτω από τις 39.000 μονάδες, μετά την ανακοίνωση στοιχείων για το ΑΕΠ της χώρας.

Τα αναθεωρημένα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας επεκτάθηκε κατά 0,4% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου πέρυσι, με την χώρα να αποτρέπει την τεχνική ύφεση. Σημειώνεται πως ρεπορτάζ του Reuters κάνει λόγο για αυξανόμενο αριθμό υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας που καλοβλέπουν την ιδέα του τερματισμού των αρνητικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα κατέγραψε τον πρώτο μήνα πληθωρισμού μετά από τέσσερις μήνες αποπληθωρισμού, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της χώρας να σκαρφαλώνει 0,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει βουτιά 2,8% στις 38.586 μονάδες.

Πτώση 1,82% για τον ASX στις 7.704 μονάδες και 0,62% για τον Kospi στις 2.662 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng σημειώνει κέρδη 1,4% στις 16.584 μονάδες και ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,13% στις 3.050 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v