Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Ο σεισμός στην Ταϊβάν προκαλεί ανησυχίες για πιθανές διαταραχές στη βιομηχανία παραγωγής τσιπ. Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο επεκτάθηκε η δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Οι ασιατικές μετοχές ακολούθησαν χαμηλότερα τη Wall Street, με τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Ταϊβάν να προκαλέι ανησυχίες για πιθανές διαταραχές στη ζωτικής σημασίας βιομηχανία παραγωγής τσιπ.

Οι αγορές εξετάζουν επίσης τον κίνδυνο βραδύτερων μειώσεων των επιτοκίων ενόψει της ανακοίνωσης των αμερικανικών στοιχείων και της εμφάνισης του ισχυρότερου κεντρικού τραπεζίτη του κόσμου αργότερα μέσα στην ημέρα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας, η οποία επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο. Ο PMI υπηρεσιών που καταρτίζει η Caixin αυξήθηκε στο 52,7 τον Μάρτιο, από 52,5 τον Φεβρουάριο. Αυτό σηματοδότησε επίσης τον 15ο συνεχόμενο μήνα επέκτασης για τον τομέα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 0,7% στις 39.565 μονάδες, 0,24% ο Shanghai Composite στις 3.067 μονάδες, 0,74% ο Hang Seng στις 16.806 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 1,2% στις 2.720 μονάδες και κατά 1,3% ο ASX στις 7.783 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v