Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Υπό πίεση οι ασιατικές αγορές μετά το νέο αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον ως προς το κρίσιμο θέμα του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα προβληματισμός προκύπτει και από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων

Υπό πίεση βρίσκονται και κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες των ασιατικών αγορών μετά το νέο αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον ως προς το κρίσιμο θέμα του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα προβληματισμός προκύπτει και από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,69% στις 9833 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0-,81% στις 22388 μονάδες, ενώ ο κορεατικός δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 1,05% στις 2133 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,78% στις 2687 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,85% στις 2955 μονάδες.

Η νέα αναβολή της ψηφοφορίας για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ στην Βουλή των Αντιπροσώπων οδήγησε σε υποχώρηση του δολαρίου σε χαμηλό 4 μηνών έναντι του γεν. Επιπλέον, αρκετοί πλέον ανησυχούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ, γεγονός που θα συνεπάγεται περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου και νέα εμπόδια για τους Ασιάτες εξαγωγείς.

Παράλληλα, Sony, Panasonic, Toshiba και Nintendo δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις κατά την σημερινή συνεδρίαση μετά και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v