Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει ΕΚΤ

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στη σημερινή ατζέντα και οι αποφάσεις της ΒοΕ. Ξεχωρίζει η Deutsche Telekom. Βουτιά 35% για την Asos.

Επιφυλακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε σημαντικές τοποθετήσεις λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,22% στις 9948 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,36% στις 4517 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,21% στις 6.804 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,42% στις 10.802 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,77% στις 7218 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,95% στις 21.828 μονάδες.

«Αυτό που προεξοφλείται από τις αγορές είναι μείωση επιτοκίων και κάποιου τύπου ποσοτική χαλάρωση» εξηγεί ο Άλαν Χίγκινς, της Coutts & Co και συμπληρώνει: «Σε ότι αφορά τις δηλώσεις, νομίζω ότι ο Ντράγκι θα επαναλάβει το «whatever it takes» με κάποια διαφορετική εκδοχή».

Η ισχυρή πλειοψηφία των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προβλέπει μείωση επιτοκίων στο 0,1% και μείωση του καταθετικού επιτοκίου overnight στο -0,1%. Θα είναι η πρώτη φορά που μεγάλη κεντρική τράπεζα πρακτικά θα χρεώνει τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για το παρκάρισμα των κεφαλαίων τους σε αυτή.

Η ανακοίνωση αναμένεται στις 14:45 και 45 λεπτά αργότερα ξεκινά η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι. Νωρίτερα, στις 14:00, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ανακοινώσει ότι αφήνει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%, χωρίς καμία μεταβολή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 375 δις. στερλινών.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Deutsche Telekom με κέρδη 1,3% καθώς δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Sprint για το μέλλον της T-Mobile US.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Asos, που ειδικεύεται στο online λιανεμπόριο ρούχων, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση καταγράφοντας βουτιά 35% καθώς προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου κερδοφορίας για τη φετινή χρονιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v