Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα στις αγορές της Ευρώπης

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου. "Μην ενθουσιάζεστε υπερβολικά" προειδοποιεί ο Νοβότνι για την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Πρωταγωνιστές της συνεδρίασης ASML και Alstom. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές 24 ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ στελέχη της οποίας καλούν τους επενδυτές να μην τρέφουν πολύ υψηλές ελπίδες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,31% στις 10.25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,32% στις 4431 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,68% στις 6.666 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,29% στις 10.253 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,23% στις 5063 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 19.643 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, δήλωσε πως «δεν θα πρέπει να υπάρχει υπερβολικός ενθουσιασμός» για τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Συμπλήρωσε ωστόσο, πως «η επίδραση των προηγούμενων προγραμμάτων ρευστότητας δεν ήταν πολύ μεγάλη».

Οι αγορές προεξοφλούν ότι στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ θα ανακοινωθεί πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με την UBS να ανεβάζει τον πήχη στο 1 δισ. ευρώ.  

Ξεχωρίζει η μετοχή της ASML Holding η οποία καταγράφει άλμα 4,1% καθώς ο στόχος πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δις. ευρώ. Κέρδη 3,6% καταγράφει και η μετοχή της Alstom η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 11% για το τρίτο τρίμηνο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v