Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Το πετρέλαιο επανέρχεται στο επίκεντρο της προσοχής. Συνεχίζεται η ανακοίωνση εταιρικών αποτελεσμάτων. Σήμερα οι εκτιμήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ΕΕ και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για υπερκορεσμό της αγοράς.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτό το διάστημα, τα οποία μέχρι στιγμής εμφανίζουν μικτή εικόνα. Σήμερα η Allianz ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το δ' τρίμηνο, θέτοντας παράλληλα τον στόλο για τα λειτουργικά κέρδη του τρέχοντος έτους στα 11 δις. ευρώ.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 329 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,15% στις 5.981 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,1% στις 4.244 μονάδες, ενώ κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.447 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,1% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.287 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI και ο ιταλικός FTMIB κινούνται μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" στις 4.749 μονάδες και 17.113 μονάδες αντίστοια.

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των εκτιμήσεων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v