Αυξάνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου πιέζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Σήμερα οι εκτιμήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ΕΕ και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για υπερκορεσμό της αγοράς, μετά και την ανακοίνωση για νέα αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτό το διάστημα, τα οποία μέχρι στιγμής εμφανίζουν μικτή εικόνα. Σήμερα η Allianz ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το δ' τρίμηνο, θέτοντας παράλληλα τον στόλο για τα λειτουργικά κέρδη του τρέχοντος έτους στα 11 δις. ευρώ.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,58% στις 327 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,3% στις 5.952 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,65% στις 4.211 μονάδες, ενώ στο 0,79% διευρύνονται οι απώλειες για τον δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.389 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 1,32% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.186 μονάδες, κατά 0,83% ο πορτογαλικός PSI στις 4.709 μονάδες και κατά 0,98% ο ιταλικός FTMIB στις 16.944 μονάδες αντίστοια.

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των εκτιμήσεων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Άνοιγμα της Wall Street από λίγο χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,2-0,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v