Ανoδικά κινούνται οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον ρυθμό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η άνοδος των τιμών των μετάλλων στηρίζει τις αγορές. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, το οποίο επιδεινώθηκε τον Φεβρουάριο, δεν φάνηκε να απασχολεί τους επενδυτές, με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν τον ρυθμό στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. 

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται κατά περισσότερο από 2%, καθώς οι traders κλείνουν τις short θέσεις τους. 

Νωρίτερα σήμερα, η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ζημιές για όγδοο συνεχόμενο χρόνο, αν και μικρότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ χαμηλότερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Telefonica. Αντιθέτως, καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα της Erste Group.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,37% στις 331 μονάδες, κατά 1,10% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.079 μονάδες, κατά 1,73% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.322 μονάδες και κατά 1,93% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.512 μονάδες.

Κέρδη 1,38% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 8.328 μονάδες, 1,02% για τον πορτογαλικό PSI στις 4.709 μονάδες και 1,68% για τον ιταλικό FTMIB στις 17.391 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street από υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,6%-0,8%.

Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ αναμένονται τα στοιχεία για την ιδιωτική κατανάλωση, το ΑΕΠ, καθώς και ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v