Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Ενισχύεται η ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. Προσωρινή αναστολή για την Barclays μετά το -11%. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Διευρύνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της ενίσχυσης των τιμών του πετρελάιου, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση εταιριών αποτελεσμάτων, αλλά και στα στοιχεία για την μεταποίηση στην ευρωζώνη. Παράλληλα, η επιβεβαίωση για πιθανή αντιπροσφορά της Intercontinental Exchange για το LSE έδωσε προς στιγμήν ώθηση στις ευρωαγορές.

Νωρίτερα, η Barclays ανακοίνωσε πτώση 2% στα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη και αποκάλυψε τα σχέδιά της για απλοποίηση των δραστηριοτήτων της στην Βρετανία και διεθνώς. Τα αποτελέσματα μάλλον δυσαρέστησαν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να φτάνει να καταγράφει απώλειες 11%. Έτσι, το χρηματιστήριο του Λονδίνου αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Barclays.

Επίσης, η Glencore ανακοίνωσε πτώση 32% στα κέρδη του 2015, και η Swiss Life καθαρά κέρδη ύψους 878 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Εξάλλου, προ ολίγου, ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για τον PMI στον τομέα της μεταποίησης της ευρωζώνης, με τον δείκτη να υποχωρεί τον Φεβρουάριο σε χαμηλό 12 μηνών, στις 51,2 μονάδες, από 52,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά ήταν καλύτερα της πρώτης εκτίμησης, που έφερε τον δείκτη στις 51 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση δημιουργούν προσδοκίες για λήψη μέτρων στήριξης της κινεζικής οικονομίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,9% στις 337 μονάδες, κατά 0,75% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.142 μονάδες, κατά 0,75% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.386 μονάδες, ενώ σημαντικά υψηλότερα είναι τα κέρδη για τον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης, που ενισχύεται κατά 1,63% στις 9.650 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,95% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.541 μονάδες, κατά 0,9% ο πορτογαλικός PSI στις 4.809 μονάδες και κατά 0,25% ο ιταλικός FTMIB στις 17.667 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street από υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,9%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v