Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο οι ευρωπαϊκές αγορές, με ώθηση από το ράλι των ασιατικών χρηματιστηρίων. Κέρδη για τον μεταλλευτικό κλάδο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και τα εταιρικά αποτελέσματα. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street

Το ράλι των ασιατικών αγορών νωρίτερα σήμερα, μετά από την ανακοίνωση μιας σειράς θετικών οικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά, δημιουργεί θετικό κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και τα αρχικά κέρδη περιορίζονται λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, οι οποίες ενισχύονται μετά τα νέα μέτρα τόνωσης της κινεζικής οικονομίας που ανακοίνωσε πρόσφατα η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσής τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,38% στις 340 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.414 μονάδες και κατά 0,35% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.751 μονάδες, ενώ σε αρνητικό έδαφος "γύρισε" το Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,3% στις 6.135 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,93% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.691 μονάδες, κατά 0,9% ο ιταλικός FTMIB στις 18.183 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,18% κινείται ο πορτογαλικός PSI στις 4.821 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street από λίγο χαμηλότερο επίπεδο "δείχνου" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v