Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Περιορισμένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη για τις μεταλλευτικές μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού. Στα εταιρικά αποτελέσματα στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Οριακά υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το πενταήμερο ανοδικό σερί, βρίσκοντας όμως στήριξη στην θετική εικόνα της Wall Street και των ασιατικών αγορών νωρίτερα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα, με την μετοχή της εταιρείας χημικών Evonik να καταγράφει απώλειες 6% μετά την ανακοίνωση πτώση 19% στα κέρδη της, ενώ κατά 1,2% υποχωρεί η μετοχή τςη Adidas μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης του αναμενόμενου ζημιάς το δ' τρίμηνο.

Αντιθέτως, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών, λόγω της ανόδου των τιμών του χαλκού στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου. 

Ο δείκτης Stoxx 600 παραμένει αμετάβλητος στις 341 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,36% υψηλότερα στις 6.169 μονάδες, αμετάβλητος στις 4.423 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου", γύρω στις 9.800 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,57% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.714 μονάδες, κατά 0,18% ο ιταλικός FTMIB στις 18.173 μονάδες, ενώ κατά 0,3% ενισχύεται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 4.859 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται 0,1-0,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v