Ανοδικά οι ευρωαγορές

Οι προσδοκίες για μείωση των βρετανικών επιτοκίων και το ενδεχόμενο η χώρα να αποκτήσει νωρίτερα του αναμενόμενου πρωθυπουργό, στηρίζουν τις ευρωαγορές. Στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξσεις στις ιταλικές τράπεζες και τα ελλείμματα Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο, το θέμα των ελλειμμάτων Ισπανίας και Πορτογαλίας, αλλά και τις επιπτώσεις του Brexit.

Ωστόσο, η προοπτική η Βρετανία να αποκτήσει πρωθυπουργό πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μείωση των βρετανικών επιτοκίων, στηρίζουν τις αγορές.

Επιχείρηση ανάκαμψης στον τραπεζικό κλάδο, με τις μετοχές των BNP Paribas, Societe Generale, Commerzbank, Deutsche Bank να ενισχύονται έως 2% και τις μετοχές των Intesa Sanpaolo και Unicredit έως 5,2%.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% υψηλότερα στις 334 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,7% στις 4.295 μονάδες και κατά 0,7% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 9.900 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται οριακά χαμηλότερα στις 6.678 μονάδες. Κέρδη 1,25% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.468 μονάδες και 0,95% για τον ισπανικό IBEX στις 8.378 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου της Γερμανίας, με τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 0,2% σε ετήσια βάση και 0,1% σε μηνιαία, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v