Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ευρωαγορές με ώθηση από το αργό

Σε θετικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Ιούνιο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαγράφουν τις αρχικές απώλειες και κινούνται υψηλότερα την Τρίτη, λαμβάνοντας ώθηση από την ανοδική πορεία του αργού και μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των προβλέψεων. 

Η Munich Re, η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ άνω των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Standard Life.

Το πρωί, το Reuters μετέδιδε ότι η BP έχει προσλάβει επενδυτική τράπεζα για την πώληση του ποσοστού 50% που κατέχει στην κινεζική πετροχημική κοινοπραξία SECOO, σε ένα deal που θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισ. δολάρια

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε πως το εμπορικό της πλεόνασμα μειώθηκε στα 21,7 δις. ευρώ τον Ιούνιο, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και τις εισαγωγές κατά 1%.

Σημειώνεται πως η Βρετανία ανακοίνωσε χθες αύξηση των λιανικών της πωλήσεων κατά 1,1% τον Ιούλιο, παρά το Brexit.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% υψηλότερα στις 341 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,36% στις 6.833 μονάδες, ενώο δείκτης CAC του Παρισιού καταγράφει κέρδη 0,6%στις 4.441 μονάδες. Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο 0,9% στις 10.530 μονάδες.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο τραπεζικός δείκτης στο βρετανικό χρηματιστήριο ανάκτησε, σε όρους στερλίνας, όλο το έδαφος που είχε χάσει στον απόηχο του δημοψηφίσματος στο οποίο οι Βρετανοί αποφάσισαν αποχώρηση από την ΕΕ.

Ο δείκτης FTSE 350 Banks κινούνταν 0,3% υψηλότερα στις 3.412 μονάδες, έχοντας αγγίξει λίγο νωρίτερα ως και τις 3.421,97 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Ιουνίου, όταν ο δείκτης είχε κλείσει στις 3.411,75 μονάδες.

Πάντως, τα κέρδη του δείκτη αποδίδονται κυρίως στις HSBC Holdings και Standard Chartered, που διαθέτουν μεγάλες δραστηριότητες εκτός Βρετανίας. Αντιθέτως, οι μετοχές των Lloyds και Royal Bank of Scotland έχουν χάσει σχεδόν ένα τέταρτο της αξίας τους μετά το δημοψήφισμα. 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v