Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει των αποφάσεων από Fed και BoJ. Νέες πιέσεις στη μετοχή της Deutsche Bank (-2,2%). Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου.

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των συνεδριάσεων των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Οι περισσότεροι αναλυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε αύξηση των επιτοκίων μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις ΗΠΑ.

Παράλληλα αβεβαιότητα επικρατεί για τις επικείμενες αποφάσεις της BoJ, με μερίδα αναλυτών να εκτιμά ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε περεταίρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου στον απόηχο της αισιοδοξίας του προέδρου της Βενεζουέλας ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία για την σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,1% στα 43,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Από πλευράς τίτλων, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στη μετοχή της Deutsche Bank (-2,2%) μετά την άρνηση της διοίκησης να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολ. που της επέβαλε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά 0,08% στις 341 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 6.830 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 10.393 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 4.388 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,34% στις 8.686 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 1,17% στις 16.207 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1169 δολ. από 1,1176 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1,319 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v