Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωαγορές

Οι δηλώσεις περί επικείμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και τα σενάρια για περιστολή του QE της ΕΚΤ (που διαψεύσθηκαν), πιέζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1,27 δολαρίων η στερλίνα. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Αρνητικά πρόσημα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν τα τελευταία σχόλια αξιωματούχων της Fed, που άφησαν να εννοηθεί ότι επίκειται αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, την ώρα που η ΕΚΤ φέρεται να εξετάζει περιστολή του QE.

Το Bloomberg μετέδωσε χθες πληροφορίες σύμφωνα με τα οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως προχωρήσει σε περιστολή του προγράμματος αγοράς ομολόγων πριν τον Μάρτιο, πληροφορίες τις οποίες όμως διέψευσε αργότερα η Τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να επιβαρύνουν τη στερλίνα, η οποία υποχωρεί κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 1,27 δολαρίων.

Σύμφωνα με έκθεση της TheCityUK, πως το Brexit μπορεί να επιφέρει απώλεια εσόδων ύψους 40 δισ. στερλινών για τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις στη Βρετανία.

Σε χαμηλό 20 μηνών ο PMI της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,79% στις 343 μονάδες, κατά 0,39% FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.046 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού καταγράφει απώλειες 0,75% στις 4.469 μονάδες και 0,66% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.549 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx Europe 600 Banks, με την μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί κατά 0,95%.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v