Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Στις εξελίξεις από το "μέτωπο" της Deutsche Bank, αλλά και στις επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ, στραμμένη η προσοχή των επενδυτών.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας ανοδική την πορεία των ασιατικών και αμερικανικών, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις από το «μέτωπο» της Deutsche Bank αλλά και στις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Όπως μετέδιδε χθες το Reuters, το Βερολίνο επιδιώκει διακριτικές συνομιλίες με τις αμερικάνικες αρχές για να βοηθήσει τη Deutsche Bank να διασφαλίσει ένα γρήγορο συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, στο φως έρχονται περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση της «συνομωσίας» της γερμανικής τράπεζας με την Banca Monte dei Paschi di Siena, για την απόκρυψη ζημιών της ιταλικής τράπεζας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, οι οποίες τον Αύγουστο κατέγραψαν αύξηση 1%, έναντι του μόλις 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 344 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.041 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.505 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v