Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον ρυθμό. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές εν όψει των αμερικανικών εκλογών. Αδιάφορες οι αγορές για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το Brexit, αν και η στερλίνα ενισχύεται κατά περισσότερο από 1%. Μικτά τα futures της Wall.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοίνωσαν τρεις μεγάλες τράπεζες, σε συνδυασμό με τη μικρή ανάκαμψη στην τιμή του πετρελαίου, δίνουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωστόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να κινούνται επιφυλακτικά εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου προκειμένου να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, δείχνει να αφήνει αδιάφορες τις αγορές, αν και η στερλίνα ενισχύεται κατά 1,13% έναντι του δολαρίου, ενώ ανοδικά κινούνται και οι βρετανικές τράπεζες.

Νωρίτερα, η Credit Suisse ανακοίνωσε απρόσμενα κέρδη το γ' τρίμηνο, ενώ και τα αποτελέσματα των Societe Generale και ING ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, αργότερα σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική της πολιτική. Σημειώνεται πως χθες η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα δικά της επιτόκια, αφήνοντας όμως «παράθυρο» για αύξησή τους τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται ενισχύεται κατά 0,43% στις 333 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.436 μονάδες, οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.376 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,4% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίου. 

Μικτά τα futures της Wall Street, με τα futures των Dow Jones και S&P 500 να σημειώνουν οριακή διακύμανση, αλλά του Nasdaq να κινούνται 0,28% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v