Επιστρέφει η αβεβαιότητα στις ευρωαγορές

Στο Brexit επανέρχεται η προσοχή των επενδυτών, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για τις πολιτικές του Τραμπ. Αύξηση 37% στα κέρδη της Allianz. Σε υψηλό διετίας ο πληθωρισμός της Γερμανίας τον Οκτώβριο. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για το Brexit, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει.

Αρκετοί βρετανοί νομοθέτες έχουν δηλώσει πως είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κατά των διαπραγματεύσεων για το Brexit, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, κάτι που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη διαδικασία και να παρατείνει την περίοδο αβεβαιότητας για τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Allianz να εμφανίζει αύξηση 37% στα κέρδη της.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υψηλό δύο ετών.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 337 μονάδες, κατά 1,14% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.750 μονάδες, κατά 0,85% ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ οριακά στο "πράσινο" κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, στις 10.637 μονάδες.

Οριακές κινήσεις για τον ιταλικό FTMIB, στις 16.809 μονάδες, εν αναμονή των ανακοινώσεων της S&P για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Πτωτικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, με αυτά του τεχνολογικού δείκτη μάλιστα να υποχωρούν περισσότερο από 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v