Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Tην μεγαλύτερη άνοδο από τις 8 Οκτωβρίου σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Κέρδη σχεδόν 2% στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Άλμα 4,6% για τη μετοχή της HSBC. Πιέσεις στο ευρώ.

Η απόφαση του FBI να μην ασκήσει δίωξη στη Χίλαρι Κλίντον οδήγησε σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η έρευνα του FBI δεν κατέληξε σε οτιδήποτε μεμπτό για την Χίλαρι Κλίντον με τις αγορές πλέον να βλέπουν την υποψήφια των Δημοκρατικών σαν την πιο πιθανή επόμενη πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτό άλλωστε δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων προ κέρδη φόρων ανακοίνωσε η HCBS με την μετοχή να ενισχύεται 4,6%.
Αντίστοιχα καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Ryanair (+5,3%) καθώς τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου αυξήθηκαν 8%.

Στον τραπεζικό κλάδο, το ίδρυμα της Monte dei Paschi di Siena πρότεινε για νέο πρόεδρο τον επιχειρηματία Alessandro Falciai, ο οποίος κατέχει ποσοστό κατά τι λιγότερο από το 2% στην τράπεζα. Η πρόταση θα συζητηθεί στην γενική συνέλευση των μετόχων, στις 24 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πρωταγωνιστής της σημερινής ανόδου ήταν ο τραπεζικός κλάδος.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, που υποχώρησαν κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο έναντι του Αυγούστου, ενώ το πρωί η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Σεπτεμβρίου, οι οποίες κατέγραψαν απρόσμενη πτώση 0,6%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,53% στις 333 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 1,7% στις 6.806 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 1,93% στις 10.456 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,91% στις 4.461 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 1,45% στις 8.918 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 2,56% στις 16.736 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,8% έναντι του δολαρίου στο 1,1057 δολ. από 1,1141 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινείται υψηλότερα 0,6% στα 44,36 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού «βουλιάζει» 1,9% στα 1,279 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v