Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με την προσοχή στις ΗΠΑ

Στις εκλογές στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Χειρότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας. Χαμηλότερο ξεκίνημα δείχνουν τα futures της Wall.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στραμμένη σήμερα όλη η προσοχή των επενδυτών, περιμένοντας ποιος θα αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ. Οι επενδυτές αισιοδοξούν (ή καλύτερα εύχονται) ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η νικήτρια των εκλογών, ωστόσο η αισιοδοξία αυτή είναι συγκρατημένη, καθώς το «πάθημα» του Brexit είναι ακόμα «φρέσκο».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ η Γερμανία νωρίτερα ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο εμφάνισε την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής της από τον Αύγουστο του 2014.

Ο δείκτης Stoxx 600 παραμένει αμετάβλητος στις 333 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 σταθεροποιείται στις 6.810 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,13% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.454 μονάδες και κατά 0,33% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.423 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures της Wall Street, που υποχωρούν έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v