Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, μετά τις προτάσεις της Κομισιόν και τις πληροφορίες για χαλάρωση των όρων δανεισμού ομολόγων από την ΕΚΤ. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης. Χαμηλότερα τα futures της Wall.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές –πλην Λονδίνου- με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς ο δείκτης Stoxx Europe 600 Banks υποχωρεί κατά 1,3%.

Η Κομισιόν παρουσίασε σήμερα τις προτάσεις της για υιοθέτηση των παγκόσμιων κανόνων για τις τράπεζες, αλλά με κάποιες αλλαγές που λαμβάνουν υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Επίσης, πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters ανέφεραν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναζητά τρόπους ώστε να αποτραπεί το «πάγωμα» των αγορών ομολόγων, εξετάζοντας μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους όρους δανεισμού ομολόγων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε σε υψηλό έτους τον Νοέμβριο, στο 54,1 τον Νοέμβριο από 53,3 τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους και οριακά χαμηλότερα από το 54,3 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας παρουσιάζει την πρώτη αναθεώρηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας μετά το Brexit, που αναμένεται να περιλαμβάνει αύξηση του κατώτατου μισθού και επενδύσεις στις υποδομές προκειμένου να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στις 339 μονάδες, κατά 0,62% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.524 μονάδες και κατά 0,56% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.654 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,3% διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.839 μονάδες. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην Ιταλία, με τον FTMIB να καταγράφει απώλειες 1,3% στις 16.311 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v