Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των επιθέσεων

Τα αιματηρά γεγονότα σε Άγκυρα και Βερολίνο επισκιάζουν τη συνεδρίαση. Στο επίκεντρο η κρίση στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα στην Monte dei Paschi di Siena. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Στη σκιά της δολοφονίας του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα και της πιθανολογούμενης τρομοκρατικής ενέργειας στο Βερολίνο, η σημερινή συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο παραμένει και ο τραπεζικός κλάδος, με την κρίση στις ιταλικές τράπεζες να συνεχίζεται. Όπως γνωστοποίησε χθες η Monte dei Paschi di Siena, βασικός επενδυτής του προγράμματος διάσωσης της τράπεζας δεν είναι ικανοποιημένος με συγκεκριμένο όρο της συμφωνίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με «ναυάγιο» το σχέδιο διάσωσης. Την ίδια ώρα, η Ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει την έγκριση για «ένεση» ρευστότητας ύψους 20 δις. ευρώ για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία ίσως έχουν τη δυνατότητα να μηνύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που η ΕΕ δεν τους δώσει τη δυνατότητα για κλιμακωτή αποχώρηση από την ενιαία αγορά.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 360 μονάδες, ο FTSE 100 του Λονδίνου παραμένει αμετάβλητος στις 7.016 μονάδες, έοπως και ο DAX της Φρανκφούρτης στις 11.426 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,27% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.835 μονάδες. Αμετάβλητος στις 18.970 μονάδες ο ιταλικός FTMIB. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v