Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές

Διατηρούνται οι πιέσεις στις ευρωαγορές, καθώς η βρετανίδα πρωθυπουργός ξετυλίγει το σχέδιο για το Brexit. Διατηρείται η αβεβαιότητα για τις πολιτικές του Τραμπ. Μεγάλο deal BAT-Reynolds.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και την ομιλία της Τερέζα Μέι για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που παραμένουν ασαφείς οι πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ όταν αναλάβει και επισήμως τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ψηφοφορία για την οποία ξεκινά σήμερα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα η Reynolds American ανακοίνωσε συμφωνία συγχώνευσης με την British American Tobacco. Σύμφωνα με το Reuters, η BAT θα αγοράσει το 57,8% της Reynolds προς 59,64 δολάρια ανά μετοχή.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,44% στις 361 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.296 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.852 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.461 μονάδες.

Οριακές απώλειες 0,09% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, στις 19.229 μονάδες και για τον IBEX 35 στη Μαδρίτη, στις 9.376 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v