Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές ενόψει Fed

Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα και σε τυχόν στοιχεία για την αμερικανική νομισματική πολιτική. Πτώση 0,2% για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ήπια χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,2% χαμηλότερα στις 381 μονάδες. O FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει πτώση 0,1% στις 7.247 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται κατά τέσσερις μονάδες χαμηλότερα στις 12.558 και o CAC του Παρισιού άνοιξε δύο μονάδες χαμηλότερα στις 5.227.

Οι ασιατικές μετοχές βρίσκονται «στο κόκκινο» παρά τα υψηλά ρεκόρ στη Wall Street στην προηγούμενη διαπραγμάτευση. Οι αποδόσεις των αμερικανικών Treasuries φαίνονται πως προσέφεραν τόνωση στις μετοχές των χρηματοοικονομικών εταιρiών τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να ανέρχεται σε υψηλό ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη διαπραγμάτευση και τον S&P 500 επίσης να αγγίζει υψηλό ρεκόρ.

Στο μεταξύ η Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, με τους επενδυτές να περιμένουν περισσότερα στοιχεία γύρω από την αμερικανική νομισματική πολιτική. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κάνει σήμερα την πρώτη του εμφάνιση στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Σε ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα, ο Τραμπ ανέφερε πως ο ΟΗΕ δεν έχει εκπληρώσει τις πλήρεις δυνατότητές του, εξαιτίας προβλημάτων κακοδιαχείρισης και γραφειοκρατίας. Σήμερα αναμένεται να κάνει έκκληση για σκληρότερη στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα και στο Ιράν.

Τη Δευτέρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε πως τυχόν άνοδοι επιτοκίων μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι περιορισμένες και σταδιακές, πυροδοτώντας υποχώρηση της στερλίνας από τα υψηλότερα επίπεδα που είχε καταγράφει μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Η βρετανική λίρα υποχώρησε εχθές σχεδόν 1%, ωστόσο εξάλειψε αργότερα ένα μέρος της πτώσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v