Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται ελαφρώς μετά την ανακοίνωση της Fed για συρρίκνωση του ισολογισμού και άλλη μια αύξηση επιτοκίων φέτος. Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική στην Ιαπωνία.

Θετικά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφότου η Fed ανακοίνωσε σχέδια για σταδιακή συρρίκνωση του ισολογισμού της και υπαινίχθηκε πως τα αμερικανικά επιτόκια θα αυξηθούν άλλη μια φορά φέτος.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,3% υψηλότερα στις 383 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,06% στις 7.275, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,31% στις 12.609 μονάδες και ο CAC του Παρισιού ενισχύεται 0,46% στις 5.265 μονάδες.

Όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι ξεκινά τον Οκτώβριο την ελάττωση του τεράστιου χαρτοφυλακίου Teasuries και ενυπόθηκων χρεογράφων. Παράλληλα έκανε λόγο για μία ακόμα άνοδο επιτοκίων πριν τη λήξη της φετινής χρονιάς, με τους επενδυτές να προβλέπουν ότι αυτό πιθανότατα θα συμβεί στην τελευταία συνεδρίαση του 2017, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι ασιατικές μετοχές παρουσιάζουν μικτή εικόνα μετά τα περιορισμένα κέρδη στην Wall Street κατά την προηγούμενη διαπραγμάτευση. Στην Ιαπωνία, η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη την νομισματική πολιτική, καθώς και την αισιόδοξη άποψή της για την οικονομία.

Στην Ευρώπη, αναμένεται σήμερα η δημοσιοποίηση στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v