Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οριακή άνοδος για τον DAX 30. Ενισχύεται το ευρώ. Μικρή πτώση για το πετρέλαιο (WTI).

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στις ΗΠΑ και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ειδικότερα, ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση της Fed από την οποία οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για την νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας στο επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι η αγορά δεν «βλέπει» νέα αύξηση των επιτοκίων.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε νωρίτερα στην Ολομέλεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μεταξύ άλλων προειδοποίησε ότι αν απειληθούν ο ΗΠΑ τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από την ολοκληρωτική καταστροφή της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα βάζει πάντα πρώτη την Αμερική, λέγοντας πως το έθνος κράτος παραμένει το καλύτερο όχημα για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Ιούλιο, ωστόσο σε ετήσιους όρους διατήρησε την πτωτική τάση όπως αναμενόταν, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το προσαρμοσμένο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για το μπλοκ των 19 ενισχύθηκε σε 25,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο από 22,8 δισ. τον Ιούνιο, παρότι περιορίστηκε το εμπορικό ισοζύγιο στα αγαθά.

Αντίστοιχα, η μηνιαία έρευνα του ZEW έδειξε ότι ο δείκτης του Ινστιτούτου για το οικονομικό κλίμα ενισχύθηκε σε 17 από 10 μονάδες τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών του πρακτορείου για 12,5.

Στο μεταξύ, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Αγγλίας Mark Carney υποστήριξε ότι κάθε αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες θα είναι μικρή και σταδιακή. 

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,04% στις 382 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 7.275 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,02% στις 12.561 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 5.237 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,39% στις 10.378 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 10.378 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,3% στα 49,74 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.312 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1981 από 1,1954 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v