Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό πρόσημο για τις ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο τα στοιχεία της Γερμανίας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2009, ενώ μεγαλύτερες από το αναμενόμενο ήταν οι αυξήσεις σε εξαγωγές και εισαγωγές.

Με το βλέμμα στα οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,4% τον Νοέμβριο –πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2009- έναντι αύξησης 1,8% που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας ανακοινώθηκε πως οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,1% σε μηνιαία βάση ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3%, έναντι αυξήσεων 1,2% και 0,8% αντίστοιχα που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, η Βόρεια Κορέα πρότεινε σήμερα να στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα, στις πρώτες επίσημες συνομιλίες μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, όπως γνωστοποίησε η νοτιοκορεατική κυβέρνηση.

«Η βορειοκορεατική πλευρά πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, στελέχη της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, εκλέκτορες, αθλητές, φιλάθλους, καλλιτέχνες, παρατηρητές, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό και δημοσιογράφους» στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ.

Σε υψηλότερο επίπεδο συνεχίζουν να κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, προσεγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά τους, με το Τόκιο να αγγίζει νωρίτερα το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1991, αν και η άνοδος του γεν μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να περιορίσει τις αγορές ομολόγων της, περιόρισε κάπως τα κέρδη στο ιαπωνικό χρηματιστήριο.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο κατά 0.4%, στις 7,728.55 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύεται κατά 0.1% στις 13,386.77 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0.2% στις 5,496.07 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 άνοιξε κατά 0.2% υψηλότερα, στις 399.01 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v