Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Με το βλέμμα στα ευρωπαϊκά στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής, στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος από τη NAFTA και στις ανακοινώσεις των μεγάλων ομίλων εμπορίου για τη χριστουγεννιάτικη εμπορική κίνηση, οι επενδυτές σήμερα.

Στο επίκεντρο σήμερα τα ευρωπαϊκά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή  που θα ανακοινωθούν στις 12:00 το μεσημέρι, την ώρα που οι μεγάλοι όμιλοι στον χώρο του εμπορίου δημοσιεύουν τη χριστουγεννιάτικη κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το σούπερ μάρκετ Tesco ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 1,9% των πωλήσεων στη βρετανική αγορά, για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς η δυνατή ανάπτυξη στον τομέα των τροφίμων αντιστάθμισε τη χαμηλότερη γενική ζήτηση στο εμπόριο. 

Σε χαμηλότερο επίπεδο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών για την αύξηση του αμερικανικού προστατευτισμού, μετά από δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο ο Καναδάς πιστεύει όλο και περισσότερο πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει σύντομα την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη NAFTA, ενώ το Πεκίνο εκφράζει ανησυχία για τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στις κινεζικές επενδύσεις επί αμερικανικού εδάφους.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin υποχωρεί περισσότερο από 11%, μετά από τις δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης της νότιας Κορέας, ότι προετοιμάζεται νομοσχέδιο για την απαγόρευση όλων των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στη χώρα. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, καθώς η Σεούλ είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων. Η είδηση οδηγεί σε απώλειες και τα κρυπτονομίσματα Ripple και Ethereum.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει άνοδο κατά 0.02% στις  13,287.03 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0.1% στις 5,509.37 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σε άνοδο κατά 0.1% στις 7,756.02 μονάδες ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0.1% στις 399.12 μονάδες.

Οριακά υψηλότερο ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v