Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Κατεύθυνση αναμένεται να δώσει ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται αύριο. Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, δυνατό κλείσιμο στη Wall χθες. Telekom Austria, Natixis και Randstad δημοσιεύουν στοιχεία σήμερα.

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx υποχωρεί 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE σχεδόν αμετάβλητος, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,3%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,3%. Μαδρίτη και Μιλάνο κινούνται πιο αρνητικά, κατά 0,8%. 

Στο εταιρικό μέτωπο, οι Telekom Austria, Natixis και Randstad είναι ανάμεσα στις σημαντικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δημοσιεύουν τα πιο τελευταία οικονομικά στοιχεία. 

Σήμερα επίσης αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ηνωμένου Βασιλείου για τον Ιανουάριο. 

Οι ασιατικές αγορές, με μικτά πρόσημα, απομακρύνονται περαιτέρω από το χαμηλό διμήνου, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της Wall Street, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αύριο Τετάρτη.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε χθες η Wall Street με πρωταγωνιστές της ανόδου τις μετοχές των Boeing και Apple. Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,69% ή 408 μονάδων στις 24.599, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,38% στις 2.655 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,56% στις 6.981 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v