Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα αποτελέσματα

Στο προσκήνιο κέρδη και έσοδα των επιχειρήσεων για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Κέρδη ρεκόρ για την Amazon. Το ενδιαφέρον και στις εμπορικές εξελίξεις, μετά τη συνάντηση Γιούνκερ-Τραμπ. Δηλώσεις Μνούτσιν και Ρος.

Σε θετικό έδαφος σήμερα τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών στις πολιτικές εξελίξεις και τα εταιρικά νέα.

Οι Renault, Eni, Eni, BBVA, Banco Sabadell, Philips Lighting, LafargeHolcim και BT δημοσιεύουν κέρδη και έσοδα σήμερα, κατά τη διάρκεια του trading.

Τα καθαρά κέρδη της Amazon εκτινάχθηκαν το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, στο ρεκόρ των 2,5 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας το όριο του ενός δισ. για τρίτη συνεχόμενη φορά. Οι υπηρεσίες cloud έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη των πωλήσεων.

H Danone ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα καθαρά κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ενισχύθηκαν 24% σε ετήσια βάση, με ώθηση από την ανάπτυξη στο τμήμα ειδικής διατροφής, αν και το μποϊκοτάζ από καταναλωτές στο Μαρόκο έδωσε χτύπημα στην επίδοση της.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το εμπόριο και τα επακόλουθα από τη συνάντηση Τραμπ και Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ. Την Πέμπτη ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, επιβεβαίωσε στο CNBC ότι δεν θα επιβληθούν δασμοί στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών όσο διαρκούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών.

Οπως είπε είναι κοντά η συμφωνία NAFTA, για τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε συνομιλίες με τον Καναδά και το Μεξικό, ύστερα από τα βαριά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τη συγκεκριμένη συμφωνία - στο παρελθόν έχει απειλήσει να τη σκίσει.

Την ίδια ώρα, παρά το καλό κλίμα στη συνάντηση Τραμπ-Γιούνκερ, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για το κατά πόσο οι εισαγωγές αυτοκινήτων ενέχουν κίνδυνο για τη χώρα του, στη βάση της απειλής της εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Reuters.

Υπό το παραπάνω οικονομικό και πολιτικό κλίμα:

* Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει θετική κίνηση 0,2% στις 5.4791 μονάδες

* Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.677 μονάδες

* Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,2% στις 391 μονάδες

* Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει ανοδική κίνηση κατά 0,2% στις 12.029 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v