Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και στο διεθνές εμπόριο, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για ένα νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι κύριες ευρωπαικές αγορές, αντλώντας στήριξη από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street, ενώ θετικά επιδρά στην ψυχολογία των επενδυτών η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να αυξήσει τα επιτόκια.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται και στις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για ένα νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,4%, στις 7.308 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,5%, στις 5.351 μονάδες. Ανοδος 0,4% για τον DAX 30 που κινείται στις 12.009 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ σημειώνει θετική κίνηση λιγότερο από 0,1%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,3%.

Εν τω μεταξύ, κέρδη 0,35% σημειώνει το αργό πετρέλαιο με την τιμή του στα επίπεδα των 68,8 δολαρίων. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,21%, στα 1.210 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τις ισοτιμίες, το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 1,16.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v