Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ελπίδες και στους επενδυτές για επιβράδυνση της πανδημίας και μείωση των θανάτων. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 4%, το Λονδίνο κερδίζει 2,9%, το Παρίσι 3,2%. Ισχυρά κέρδη 4,3% στο Μιλάνο. Nέο ράλι στη Wall δείχνουν τα futures.

Αλμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ισχυρά κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Ευρώπη έχει φτάσει στην κορύφωση της έξαρσης του κορωνοϊού.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 2,9%, στο Παρίσι ο CAC 3,2%. Κέρδη και στον ευρωπαϊκό Νότο, με τη Μαδρίτη να κινείται 3,5% ανοδικά και το Μιλάνο να κάνει άλμα 4,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 2,8%.

Νέο ράλι στη Wall Street δείχνουν τα futures, προβλέποντας άνοδο 3,6% για τον Dow Jones, 3,3% για τον S&P 500 και 3,1% για τον Nasdaq.

Οι αγορές στην Ευρώπη αναμένεται να αντιδράσουν επίσης και στην εισαγωγή του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στην εντατική. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντά του.

Παρά την ασθένεια του Τζόνσον, υπάρχει ελπίδα ότι επιβραδύνεται η εξάπλωση της επιδημίας, όπως και ο αριθμός των θανάτων.

Στην Ασία, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα και καθόλου θανάτους, μέχρι τις 6 Απριλίου, οδηγώντας τις ασιατικές μετοχές υψηλότερα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 0,3% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει πτώση 0,9% -τον Ιανουάριο είχε κέρδη 3%.

Την ίδια ώρα, σε ετήσια βάση η παραγωγή κινήθηκε αρνητικά κατά 1,2%. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις προβλέψεις για απώλειες 3,9% -τον Ιανουάριο είχε πτώση 1,3%.

Εξαιρουμένων των τομέων της Ενέργειας και των κατασκευών, η παραγωγή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας κινήθηκε θετικά κατά 0,4% σε μηνιαία βάση.

Για τον Μάρτιο, το γερμανικό ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι οι προσδοκίες κάνουν λόγο για βουτιά στο -20,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v