Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,7%, ενώ το Μιλάνο 2%. Ολο και περισσότερες χώρες αρχίζουν προσεκτικά να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα. Σταθεροποιητικά το αργό. Υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την οικονομική επίπτωση του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 1,2%, το Μιλάνο 2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1%

Ολο και περισσότερες χώρες αρχίζουν προσεκτικά να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, με τη Γερμανία να είναι η πιο πρόσφατη στη χάραξη «οδικού χάρτη» για το άνοιγμα της οικονομίας της. Τα πιο μικρά καταστήματα θα μπορούν να ανεβάσουν ρολά στις 20 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούν να εφαρμόσουν κανόνες υγιεινής, ενώ τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά στις 4 Μαΐου. Οι μαζικές συγκεντρώσεις έχουν ωστόσο απαγορευθεί έως τις 31 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της Covid-19, που έχει μολύνει περισσότερους από 632.000 ανθρώπους στη χώρα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 1,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο, σε ετήσια βάση, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στα $19,94 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με οριακές μεταβολές, διαμορφώνεται στα 27,68 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% και αλλάζει χέρια στο $1,088.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο -0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v