Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην έξοδο από τα «λουκέτα»

Τα ευρωπαϊκά κράτη ετοιμάζονται να άρουν κάποιους περιορισμούς της δημόσιας ζωής, καθώς ο αριθμός των νέων περιπτώσεων και των ημερήσιων θανάτων έχει κατεβάσει ταχύτητα. Τεχνικά προβλήματα σταμάτησαν το trading του DAX. Ενισχύεται το αργό.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην έξοδο από τα «λουκέτα»

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναζητούν την στρατηγική εξόδου από τα lockdown της Ευρώπης.

Τεχνικά προβλήματα αντιμετώπισε το σύστημα Xetra, όπως και το Eurex, με αποτέλεσμα να σταματήσει το trading του γερμανικού χρηματιστηριακού δείκτη DAX. Το γερμανικό χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι ερευνά την αιτία του προβλήματος. Κατά τη διακοπή, ο δείκτης ενισχυόταν 1%, ενώ επιστρέφοντας σε λειτουργία κατέγραψε κέρδη 1,6%.

Εκπρόσωπος του γερμανικού χρηματιστηρίου ενημέρωσε ότι τα προβλήματα δεν οφείλονταν σε επίθεση χάκερ και πως η διακοπή του Xetra T7 επηρέασε επίσης τις συναλλαγές σε Βιέννη, Πράγα, Βουδαπέστη, Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα, Σόφια και Μάλτα.

Tο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,1%, η Μαδρίτη 0,6%, το Μιλάνο 0,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,6%. Aρνητικά γύρισε το Λονδίνο (-0,5%).

Τα ευρωπαϊκά κράτη ετοιμάζονται να άρουν κάποιους περιορισμούς της δημόσιας ζωής, καθώς ο αριθμός των νέων περιπτώσεων και των ημερήσιων θανάτων έχει υποχωρήσει.

Η Ισπανία δίνει το ok σε κάποιες επιχειρήσεις από τη μεταποίηση και τις κατασκευές να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα, ενώ και στην Ιταλία κάποιες επιχειρήσεις ανεβάζουν ρολά την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία ακόμη 170 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο. Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φθάσει πλέον τα 2.969, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν ήταν 2.082. 

Υψηλότερα και οι μετοχές στην Ασία, μετά τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο Μαρτίου. Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν «μόνο» 6,6% σε ετήσια βάση, έναντι «βουτιάς» 14% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,9% έναντι πτώση 9,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 3,13% στις 19.638 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,2%, στα 22,45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με μεγαλύτερα κέρδη, κατά 1%, διαμορφώνεται στα $32,05.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v