Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να βλέπουν θετικά τα πρώτα προσεκτικά μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορωνοϊό από ευρωπαικές χώρες.

Ειδικότερα, η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι από 20 Απριλίου θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα μεγέθους έως 800 τ.μ.

«Αυτό που έχουμε πετύχει είναι μια προσωρινή, μια εύθραυστη επιτυχία - τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», δήλωσε νωρίτερα απόψε η Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την συνέχιση των μέτρων περιορισμού.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, κατά 0,1% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σε μηνιαία βάση, τον μήνα πριν από την ευρεία εισαγωγή των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters, τον Ιανουάριο είχε ενισχυθεί κατά 2,3%. Η πτώση ήταν ελαφρώς μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για απώλειες 0,2%.

Επιπλέον, στο 1,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο, σε ετήσια βάση, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,58% στις 324 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,55% στις 5.628 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,21% στις 10.301 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες μόλις 0,08% στις 4.350 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύεται 1% στα 20,08 και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.744 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,0881 από 1,0913 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v