Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες 0,8% στη Φρανκφούρτη, 0,7% στο Λονδίνο, 0,9% στο Παρίσι, 1,3% στη Μαδρίτη και 0,5% στο Μιλάνο. Ασφαλές το εμβόλιο της Οξφόρδης, προκαλεί ανοσοαπόκριση και στους ηλικιωμένους. Στο επίκεντρο των επενδυτών τα «λουκέτα».

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται αρνητικά την Πέμπτη, καθώς το ράλι που προκλήθηκε από θετικά νέα σχετικά με τα εμβόλια αρχίζει να εξασθενεί, εν μέσω νέων φόβων για τα lockdown, λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων κορωνοϊού.

Οι ανησυχίες αυτές αντισταθμίζουν τις καλές ειδήσεις από το μέτωπο των εμβολίων, που συνεχίζονται και σήμερα. Τα προκαταρκτικά ευρήματα της δοκιμής φάσης 2 δείχνουν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca είναι ασφαλές και προκαλεί παρόμοια ανοσοαπόκριση μεταξύ όλων των ενηλίκων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα αποτελέσματα αρχικού σταδίου, τα οποία είναι υποσχόμενα, δημοσιεύθηκαν στο The Lancet, ένα από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, την Πέμπτη. Η μελέτη 560 υγιών ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 240 ηλικίας άνω των 70 ετών, διαπίστωσε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και παρήγαγε παρόμοια ανοσολογική απόκριση μεταξύ ανθρώπων ηλικίας άνω των 56 ετών και ανθρώπων ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Thyssenkrupp, ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός, κατέγραψε απώλειες ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μία χρονιά και ανακοίνωσε περαιτέρω 7.400 περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς η πανδημία αυξάνει την πίεση για να επιταχύνει την αναδιάρθρωσή του.

Απώλειες 0,8% στη Φρανκφούρτη, 0,7% στο Λονδίνο, 0,9% στο Παρίσι, 1,3% στη Μαδρίτη και 0,5% στο Μιλάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v