Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αβεβαιότητα για πανδημία και Brexit πιέζει τις ευρωαγορές

Θετικό γύρισμα σημειώνουν τις μεσημεριανές ώρες ο DAX (+0,3%), o FTSE 100 (+0,2%), ενώ αρνητικά εξακολουθούν να κινούνται ο CAC (-0,1%) και ο ΜΙΒ (-0,4%).

Η αβεβαιότητα για πανδημία και Brexit πιέζει τις ευρωαγορές

Αρνητικά ξεκίνησαν συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς η πανδημία κορωνοϊού και οι εμπορικές συνομιλίες του Brexit συνεχίζουν να προκαλούν σημαντικές αβεβαιότητες στη Γηραιά Ηπειρο.

Θετικό γύρισμα σημειώνουν ωστόσο τις μεσημεριανές ώρες ο DAX (+0,3%), o FTSE 100 (+0,2%), ενώ καθοδικά εξακολουθούν να κινούνται ο CAC (-0,1%) και ο ΜΙΒ (-0,4%).

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, George Eustice, πρόσφατα αποκάλυψε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών ίσως διαρκέσουν περισσότερο διάστημα, αν σημειωθεί πρόοδος αυτή την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δημοσίευμα ήθελε το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνεται η πρώτη χώρα της Δύσης που θα προχωρήσει σε εμβολιασμό του πληθυσμού της κατά της Covid-19.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1%, στο $1,196 ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,333 δολάριο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v