Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εμβόλια κατά Covid-19

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1,1%, ενώ το Μιλάνο 1,7%. Εκτο συμβόλαιο για αγορά εμβολίων υπογράφει η Κομισιόν την Τετάρτη, αυτή τη φορά με τη Moderna.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εμβόλια κατά Covid-19

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, εν μέσω αυξημένης αισιοδοξίας για ακόμη ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι έκτο συμβόλαιο για αγορά εμβολίων υπογράφει η Κομισιόν την Τετάρτη, αυτή τη φορά με τη Moderna.

Το κλίμα στηρίζει και το γεγονός ότι ο Nτόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν. Εδωσε εντολή στους αξιωματούχους να κάνουν «αυτό που χρειάζεται να γίνει», χωρίς ωστόσο να παραδέχεται την ήττα του στις εκλογές.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με ρυθμό-ρεκόρ 8,5% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της αρμόδιας στατιστικής αρχής.

Η οικονομία ευνοήθηκε από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη τρίμηνη περίοδο του 2019, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία είναι 4% χαμηλότερα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1,1%, ενώ το Μιλάνο 1,7%. Ελαφρώς ανοδικά το ευρώ, στο $1,184 ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,16% και αλλάζει χέρια στο 1,333 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v