Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,6%, το Παρίσι σημειώνει οριακές μεταβολές, η Μαδρίτη κινείται 0,2% χαμηλότερα, ενώ το Μιλάνο ανέρχεται 0,2%. Το επίκεντρο και στο Brexit. Ανοδικά ευρώ και στερλίνα.

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Την ειδησεογραφία που αφορά τα εμβόλια κορωνοϊού παρακολουθούν οι επενδυτές, στο trading της Παρασκευής.

Αν και οι αριθμοί των νέων μολύνσεων Covid-19 δείχνουν να συγκρατώνται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο μετά την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, η επιβολή τoυς αλλά και τα νέα από τις δοκιμές εμβολίου της AstraZeneca επιβαρύνουν το κλίμα.

Μία ακόμη παγκόσμια δοκιμή είναι πιθανό να κάνει η ΑstraZeneca για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά Covid-19, χρησιμοποιώντας χαμηλότερη δοσολογία, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Πέμπτη, εν μέσω αμφιβολιών για τα αποτελέσματα της μελέτης τελικού σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό (έως 90%), όταν η πρώτη από τις δύο δόσεις του χορηγηθεί μισή. Ωστόσο, αν χορηγηθεί ολόκληρη, η αποτελεσματικότητα υποχωρεί στο 62%. Η μετοχή της υποχωρεί 0,6%.

Στο μέτωπο του Brexit, τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Ευρωπαϊκή Ενωση υποστηρίζουν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε ένα δύσκολο σημείο, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να περιγράφουν τις διαπραγματεύσεις ως «εντελώς κολλημένες».

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,6%, το Παρίσι σημειώνει οριακές μεταβολές, η Μαδρίτη κινείται 0,2% χαμηλότερα, ενώ το Μιλάνο ανέρχεται 0,2%.

Το ευρώ ενισχύεται 0,15% και αλλάζει χέρια στο 1,192 δολάριο, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,1% διαμορφώνεται στο $1,336.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v