Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο κατά 0,2%, όπως και το Παρίσι. Στο επίκεντρο η κόντρα EE-AstraZeneca για το πόσες δόσεις εμβολίου κορωνοϊού θα είναι σε θέση να παραδώσει στο μπλοκ. Αλμα 137% για τα κέρδη της UBS το Q4.

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην αναδυόμενη «μάχη» μεταξύ της εταιρείας AstraZeneca και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία.

Η ΕΕ κατηγορεί την AstraZeneca ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να λύση τη διαμάχη που υπάρχει αναφορικά με το πόσες δόσεις εμβολίου κορωνοϊού θα είναι σε θέση να παρέχει στο μπλοκ. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ η ίδια ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή.

Την ίδια ώρα,  σύμφωνα με πηγές από τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό που επικαλούνται οι Bild και Handelsblatt, το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι πολύ αποτελεσματικό σε ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο κατά 0,2%, όπως και το Παρίσι. Η Μαδρίτη κινείται 0,6% ανοδικά, ενώ το Μιλάνο σημειώνει οριακές θετικές κινήσεις. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1%, στο $1,212, ενώ η στερλίνα χάνει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,363.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, καθαρά κέρδη 1,71 δισ. δολάρια είχε η UBS το τέταρτο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη διαχειρίστρια πλούτου παγκοσμίως έκανε άλμα 137% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν στα 967 εκατ. δολάρια. Τα αποτελέσματα έρχονται αφότου η ελβετική τράπεζα είχε $2,1 δισ. κέρδη το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 5% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αρμόδια στατιστική υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v