Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό αλλά συγκρατημένο το κλίμα στις ευρωαγορές

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατά 0,2%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται οριακά θετικά, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται 0,1%.

Θετικό αλλά συγκρατημένο το κλίμα στις ευρωαγορές

Ηπιες μεταβολές για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά τις χθεσινές συγκρατημένες κινήσεις στη Wall Street παρά τα καλά αποτελέσματα τριμήνου στις ΗΠΑ και την καθησυχαστική δήλωση του Τζέρομ Πάουελ για τον πληθωρισμό. Υποτονικό το trading στις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές να παραμένουν ωστόσο κοντά σε ιστορικά υψηλά, αλλά τις αγορές σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότιας Κορέα και Ταϊβάν να είναι κλειστές, λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Ετους και άλλων αργιών.

Στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός κινήθηκε 0,3% υψηλότερα τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Δεκέμβριο, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός αύξησης του δείκτη παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,4%. Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας ωστόσο δήλωσε ότι ο πληθωρισμός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα καθώς παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός και περισσότερο σταθερός σε σχέση με 30 χρόνια πριν.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, άλμα 10% έκαναν οι πωλήσεις της AstraZeneca το 2020, μία χρονιά στην οποία η φαρμακοβιομηχανία προχώρησε στην ανάπτυξη εμβολίου κορωνοϊού μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οπως μεταδίδει το CNBC, η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία ενημέρωσε ότι οι πωλήσεις των προϊόντων της έφτασαν στα 25,8 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά. Το τέταρτο τρίμηνο του 2020, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε $7,4 δισ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται θετικά κατά 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατά 0,2%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται οριακά ανοδικά, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v