Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδος 0,5% στη Φρανκφούρτη και 0,3% σε Λονδίνο και Παρίσι. Κατά 0,2% ενισχύεται η Μαδρίτη και κατά 0,9% το Μιλάνο. Σε καλό δρόμο για σχηματισμό νέας ιταλικής κυβέρνησης βρίσκεται ο Μάριο Ντράγκι.

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα καθώς οι αγορές παρακολουθούν το θετικό κλίμα στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των δεδομένων, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ήταν αμετάβλητη σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο του 2020, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis.

Ανοδος 0,5% στη Φρανκφούρτη και 0,3% σε Λονδίνο και Παρίσι. Κατά 0,2% ενισχύεται η Μαδρίτη και κατά 0,9% το Μιλάνο.

Σε καλό δρόμο για σχηματισμό νέας ιταλικής κυβέρνησης βρίσκεται ο Μάριο Ντράγκι, αφότου ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κέρδισε την αρχική υποστήριξη ορισμένων από τα μεγαλύτερα κόμματα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ντράγκι θα ξεκινήσει δεύτερο γύρο συνομιλιών με τα κόμματα τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να συναντήσει συνδικάτα και επιχειρηματικά λόμπι. Με δεδομένο ότι οι συνομιλίες θα πάνε καλά, ο Ντράγκι θα μπορούσε να ανακοινώσει τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, πριν τις ψηφοφορίες εμπιστοσύνης.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,06% έναντι του δολαρίου, στο 1,204 δολάριο, ενώ η στερλίνα αμετάβλητη, αλλάζοντας χέρια στο 1,3738 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v