Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά data στο επίκεντρο των επενδυτών. Αμετάβλητος ο DAX, ενισχυμένος κατά 0,4% ο FTSE 100, ανοδικά κατά 0,2% ο CAC. Σταθερά ευρώ και στερλίνα.

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία. Αμετάβλητος ο DAX, ενισχυμένος κατά 0,4% ο FTSE 100, ανοδικά κατά 0,2% ο CAC, ενώ κατά 0,3% υψηλότερα κινούνται ο ΙΒΕΧ και ΜΙΒ.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, μία δόση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer-BioNTech προσφέρει προστασία κατά τα δύο-τρίτα έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα πρώτα ευρήματα από το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες, δείχνουν ότι η πρώτη δόση μείωσε τον κίνδυνο συμπτωματικής λοίμωξης κατά 65% στους νεότερους ενήλικες και κατά 64% στους ηλικωμένους άνω των 80 ετών, σύμφωνα με πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 1,6% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιανουάριο, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία. Το τέλος της προσωρινής μείωσης των συντελεστών φόρου προστιθέμενης αξίας έχει ανοδική επίδραση στις τιμές.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το Twitter ανακοίνωσε ότι στο τέλος του τετάρτου τριμήνου του 2020 έφθασε τους 192 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες, που μπορούν να δουν διαφημίσεις (monetizable daily active users-mDAU), κατά 26% περισσότερους σε σχέση με πριν ένα έτος. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,212 δολάριο και η στερλίνα στο $1,382.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v