Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές, ελπίδες από τους εμβολιασμούς

Σταθερός ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ανοδικά (+0,4%)ο CAC στο Παρίσι. Θετικά κατά 0,2% ο ΜΙΒ στο Μιλάνο, κατά 0,1% χαμηλότερα ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές, ελπίδες από τους εμβολιασμούς

Οι ελπίδες από τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στηρίζουν τις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή. Σταθερός ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ανοδικά (+0,4%)ο CAC στο Παρίσι. Θετικά κατά 0,2% ο ΜΙΒ στο Μιλάνο, κατά 0,1% χαμηλότερα ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

Η Johnson & Johnson δήλωσε την Πέμπτη ότι ζήτησε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) έγκριση έκτακτης ανάγκης (EUA) του υποψήφιου εμβολίου της, που είναι μίας δόσης.

Σε υποχρεωτική καραντίνα θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από περιοχές που είναι hot spot κορωνοϊού, από τις 15 Φεβρουαρίου. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όσοι έρχονται από χώρες που είναι στη λίστα απαγόρευσης ταξιδίων θα πρέπει να απομονωθούν για 10 μέρες σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση καταλύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. «Αντιμέτωπη με νέες παραλλαγές, είναι σημαντικό η κυβέρνηση να συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους ανθρώπους και να σώσει ζωές», δήλωσε η κυβέρνηση.

Κατά 1,9% υποχώρησαν οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα αυξήθηκαν κατά 6,4%. Οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,9%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν κατά 2,6% σε μηνιαία βάση.

Το ευρώ σταθερό σε σύγκριση με το δολάριο, στο $1,19638, όπως και η στερλίνα, στο 1,3680 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v