Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τον Powell

O πρόεδρος της Fed υποβάθμισε την απειλή του πληθωρισμού, καθησυχάζοντας τις αγορές. Στο επίκεντρο τα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ καθώς και τα εταιρικά αποτελέσματα. Αρνητικά τα futures της Wall Street.

Τη σκυτάλη της ανόδου παίρνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα καθησυχαστικά σχόλια του προέδρου της Fed για τα επιτόκια και την προοπτική του πληθωρισμού.

Ο Jerome Powell υποβάθμισε την απειλή του πληθωρισμού, λέγοντας πως μπορεί να χρειαστούν τρία χρόνια για να φτάσει στον στόχο της κεντρικής τράπεζας. Σημείωσε πως ο πληθωρισμός μπορεί να είναι ευμετάβλητος καθώς θα ανοίγει και πάλι η οικονομία και θα υπάρχει αύξηση της ζήτησης, ωστόσο δεν θα υπάρξει υπερθέρμανση του, ενώ διαβεβαίωσε πως η τράπεζα διαθέτει εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας, καθώς και η δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ δ’ τριμήνου.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου για τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Anheuser-Busch InBev, Beolia, AXA,Bayer, Standard Chartered, Aston Martin, Telefonica και Adecco Group να παίρνουν σήμερα σειρά στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1% στις 412 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,3% στις 6.678 μονάδες, κατά 0,06% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.800 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,35% στις 13.927 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, με τον τεχνολογικό δείκτη να δέχεται ισχυρές πιέσεις άνω του 1%, ενώ οι απώλειες για τους άλλους δυο δείκτες φτάνουν έως το 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v