Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,5%, το Λονδίνο 1,6%, όπως και το Παρίσι. Κέρδη 1,6% και στη Μαδρίτη επίσης, όπως και στο Μιλάνο.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απότομη άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι διεθνείς αγορές κάνουν ράλι λόγω της πτώσης των αμερικανικών yields ενώ ενισχύονται από τα θετικά νέα που έρχονται από το μέτωπο των εμβολιασμών.

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται προς την προώθηση περισσότερης οικονομικής βοήθειας και κινήτρων, την ώρα που το εμβόλιο μίας δόσης κατά κορωνοϊού της Johnson & Johnson εγκρίθηκε για χρήση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι μετοχές ήταν υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αυξημένες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έκαναν τις μετοχές να φαίνονται λιγότερο ελκυστικές για τους επενδυτές.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,5%, το Λονδίνο 1,6%, όπως και το Παρίσι. Κέρδη 1,6% και στη Μαδρίτη επίσης, όπως και στο Μιλάνο. Ανοδος 1,5% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 4,8 μονάδες βάσης, στο 1,40%, ενώ του 10ετούς Bund, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο -0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v