Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές λόγω των ομολόγων

Η εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων προκαλεί αναταράξεις στις αγορές μετοχών. Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές λόγω των ομολόγων

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι παγκόσμιες αγορές δέχονται ισχυρές πιέσεις από την ξαφνική αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, που οδηγεί τους επενδυτές σε έξοδο από τα τμήματα εκείνα της αγοράς που έχουν υψηλή αποτίμηση.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού treasury ξεπέρασε προς στιγμήν και το 1,6% την Πέμπτη, το υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον ενός έτους, λόγω των προσδοκιών για μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19, αλλά και επίσης λόγω των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ καθώς και της «εγκλωβισμένης» καταναλωτικής ζήτησης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρειών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 1,17% στις 406 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου 1,53% στις 6.550 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού 1,13% στις 5.718 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει απώλειες 0,82% στις 13.767 μονάδες.

Πτώσης συνέχεια στη Wall Street προοιωνίζονται τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v